La nostra història

El cor es va crear amb pocs recursos i de manera senzilla, però els objectius educatius i pedagògics van ser-hi ben presents des de l’inici. Tot va començar amb dos professors de música de l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp, Gil Blasi i Jordi Porta, convençuts dels beneficis educatius que la música podria aportar als seus estudiants. Per aquesta raó l’any 2009, amb pocs participants, decideixen començar una increïble aventura que set anys més tard portaria el Cor de Rock d’Encamp a ser ben conegut per les seves actuacions a tot el país.

Aquest cor d’adolescents es basa en la diversitat i acull estudiants de diferents orígens i nacionalitats que responen a realitats culturals i socials diverses. Aquest fet és bàsicament el reflex de la societat andorrana present en el sistema educatiu del nostre país. Amb la creació d’aquest cor, Gil Blasi i Jordi Porta compleixen el seu somni de cohesionar joves estudiants de realitats socials diferenciades amb l’objectiu de fer música plegats i de crear vincles d’amistat entre ells.

Des de la seva creació l’any 2009 el Cor de Rock d’Encamp actua a Andorra, Espanya i França en esdeveniments socials, culturals i musicals i participa en intercanvis amb cors d’altres països. Els assajos tenen lloc dos cops per setmana entre els mesos de setembre i juny i es realitzen entre 20 i 30 actuacions públiques per temporada.

El Cor de Rock a la presentació del Mora Banc Andorra

Un dels reptes que més preocupaven els líders del cor des dels inicis era com motivar els joves i atraure el seu interès per formar part del grup. La seva intenció era oferir una experiència alternativa al cor clàssic tradicional i buscar un nou enfocament que permetés una formació vocal sòlida amb la concepció d’un cor de caràcter més informal.

D’aquesta manera l’any 2013 van decidir convertir el cor en un cor de rock elaborant els seus propis arranjaments vocals d’algunes cançons conegudes d’aquest estil musical. El resultat va ser molt positiu però calia una estructura més sòlida per donar continuïtat al nou projecte. Llavors es van posar en contacte amb l’associació britànica Rock Choir amb grans expectatives. Finalment l’any 2014 el somni es va fer realitat i el Cor de Rock d’Encamp va esdevenir el primer cor associat fora de les fronteres del Regne Unit.

El juny del 2015 el cor va ser convidat a la gala anual que l’associació Rock Choir feia a Birmingham. El Cor de Rock d’Encamp va actuar al National Exhibition Centre davant d’unes 10.000 persones i va ser aclamat per la seva magnífica actuació amb la cançó Budapest de George Ezra.

L’any 2016 el cor fa un pas més en la seva trajectòria i comença les actuacions en directe amb el grup de rock andorrà Black Thursday. El juny del mateix any la nova formació fa un concert especial ple d’emocions a l’Auditori Nacional d’Andorra. Aquest seria només el començament d’una sèrie d’actuacions en llocs emblemàtics d’Andorra durant la temporada 2016-17.

Avui el Cor de Rock d’Encamp ha esdevingut un referent en les actuacions de música contemporània moderna que ha transcendit l’àmbit escolar i és reconegut a tot el país. Des de la seva creació el 2009 centenars d’estudiants han format part d’aquest grup i han experimentat una nova dimensió de conjunt vocal que els ha permès aprofundir en valors personals fonamentals a través de la música. La finalitat del cor es manté fidel a la creença original de Gil Blasi i Jordi Porta que la música ajuda els estudiants a millorar el rendiment acadèmic, la motivació escolar i la confiança en un mateix.

Cor de Rock a Youtube

Canal de Youtube

Cor de Rock & Black Thursday - Don't stop me now (QUEEN) Live @Encamp 20/5/17

Click Me

Cor de Rock d'Encamp & Black Thursday - History (One direction) Live @Encamp 20/5/17

Click Me

Man in the mirror - Cor de Rock d'Encamp & Música para vivir amb el suport de SDADV

Click Me