El Cor de Rock d'Andorra

El Cor de Rock d'Andorra és una associació cultural d'unes 45 persones, que es va formar l'any passat després d'estar fent estatuts per així poder començar a crear-la. De fet, la nostra idea és crear un cor més estable on puguem tenir un repertori més ampli que no pas el cor de nens, que és un cor més efímer, més ràpid, perquè hi són quatre anys com a molt, i cada any s'està renovant; en canvi, amb aquest nou cor tindríem aquesta estabilitat.

Se'ns va acudir aquesta idea quan vam anar i tornar d'Anglaterra amb el cor de nens, després d'haver fet aquella trobada amb 300 cors d'adults que formen part del projecte Rock Choir, vam veure que aquesta idea tenia ressò en els adults d'allà, i vam pensar, per què no fer-ho aquí? I no només això, també hi ha el fet que els alumnes de 1r a 4t que són integrants del Cor de Rock d'Encamp, en arribar a 4t, per ells sempre és un drama marxar, ja que se senten formant part d’una família i els costa deixar el cor. Doncs, crear aquest cor d'Andorra també ha estat una oportunitat per als alumnes que volien continuar cantant i volien continuar després de quatre anys de projectar les seves veus.

I la veritat és que aquest cor està funcionant, perquè són 2 hores de desconnexió per a la gent, i la veritat és que tots estan molt motivats. És un cor que fuig una mica dels altres cors més clàssics, amb cançons que han marcat d'alguna manera la vida de tots els que venen aquí a cantar perquè són persones de més de 30 anys, a part dels joves, i d'alguna manera senten aquestes músiques.

Des del 2009, que neix el cor de rock a l’Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp, els alumnes i professors donen vida a una experiència única. I ara, des del setembre de 2017 neix un nou projecte obert a tota la població; on la passió, l’alegria i l’emoció de la música i del cant es fonen en un sol cor: el Cor de Rock d’Andorra.

El Cor de Rock d'Andorra al concert de la Festa de la Joventut l'any 2017